Svenska chefer skötte sig bra under pandemin

Fler än hälften av svenskarna tycker att deras chef har skött sig bra under pandemin. Det visar Sveriges största arbetslivspanel Manpower Work Life. Att så många är nöjda är ett gott utgångsläge för den omställning vi är i nu, när restriktionerna är borttagna och många företag går tillbaka till ett nytt läge med hybridarbete.  

sca30131
Mer än hälften av svenskarna, 54 procent, anser att deras chef har skött sig bra under pandemin. Av dem anser hela 27 procent att chefen har skött sig mycket bra, medan endast 14 procent är missnöjda med chefens agerande.

- Det har sannerligen varit gott om utmaningar för chefer under pandemin, så det är ett styrkebesked att svenskarna är nöjda med chefens agerande. Ett gott utgångsläge för den omställning vi är i nu, när restriktionerna har hävts och vi ska hitta ett nytt läge med hybridarbete och anpassning till nya möjligheter och ändrade krav från medarbetare, säger Elisabeth Skol, HR-Direktör ManpowerGroup i Sverige.

Vår arbetslivspanel visar även att 20 procent uppger att relationen till chefen har påverkats positivt av distansarbetet, medan 15 procent tycker att den påverkats negativt. Hälften, 51 procent, har haft regelbundna samtal med sin chef under pandemins distansarbete, och 47 procent har fått frågor om sitt mående.

Är du intresserad av hur företag kan locka till sig talang? Se vårt seminarium "Så blir du en fortsatt attraktiv arbetsgivare - även efter pandemin". 

Till webbinariet

 

Mest populär

Vill du kontakta oss?

Har du några frågor eller funderingar kring vårt kunskapsmaterial inom arbetsmarknad och trender?  Hör av dig så kontaktar vi dig inom kort.

Manpowergroup_blue_tranparency