Viktigast för drömjobbet

Hur lockar man till sig och behåller medarbetare? ManpowerGroup har genomfört en global undersökning i femton länder, med strax över 1 000 respondenter från Norge och Sverige, för att svara på frågan i rapporten What Workers Want.

Det här vill medarbetare ha för att trivas med jobbet:

1. Kompensation

En bra och rättvis lön är en viktig hygienfaktor för att locka till sig medarbetare – framför allt för kvinnor mellan 25-44.

2. Utveckling

Personlig utveckling skapar motiverade medarbetare. 64 procent håller med om att deras arbetsgivare vet vad deras främsta förmågor och färdigheter är. Och 65 procent säger att de har tillgång till gratis utbildningar på jobbet. Men bara 37 procent har blivit utvärderade av sin arbetsgivare. Att använda tester och jobba datadrivet är en bra idé!

3. Utmaningar

Att bli utmanad på jobbet är viktigt. Det största hindret för att skaffa sig nya färdigheter är att hitta tiden för att lära sig nytt. Tänk på att den största delen av det vi lär oss kommer från erfarenheter*. Genom att rotera uppgifter och göra det möjligt för medarbetare att byta roll inom verksamheten, bidrar du till kompetensutveckling och att medarbetare stannar längre.

*Den klassiska 3E-modellen säger att 70 procent av det vi lär oss kommer från erfarenheter (”experience”), 20 procent från exponering (”exposure”) och enbart 10 procent från utbildning (”education”).

4. Flexibilitet

Balans i livet och flexibilitet är A och O, och det innebär olika saker beroende på var man befinner sig i livet. Alla medarbetare har olika behov och önskemål. Om du kan möta de viktigaste, har du en stor fördel framför andra arbetsgivare!

5. Syfte

Vi vill vara stolta över jobbet. Starka arbetsgivarvarumärken och en möjlighet att göra skillnad är recept på en drömarbetsplats.

Läs mer på vår samlingssida om Talent Shortage

 

Mest populär

Vill du kontakta oss?

Har du några frågor eller funderingar kring vårt kunskapsmaterial inom arbetsmarknad och trender?  Hör av dig så kontaktar vi dig inom kort.

Manpowergroup_blue_tranparency