Kärlek på jobbet

 

Visst uppstår det kärlek på jobbet ibland, med flesta svenskar vill ogärna se kollegornas kärleksuttryck på arbetsplatsen. Få arbetsgivare verkar dessutom ha riktlinjer för de situationer som kan uppstå vid kärleksrelationer på jobbet, visar Sveriges största arbetslivspanel, Manpower Work Life.

"Eftersom vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet är det inte konstigt att många par träffas där. Därför är lite förvånande att många företag verkar sakna en policy kring kärlek på arbetsplatsen. Det är bra om det är tydligt för alla vad som gäller, så att man kan undvika jävsituationer eller att någon hamnar i beroendeställning", säger Elisabeth Skol, HR-direktör på ManpowerGroup.

Få arbetsgivare verkar ha riktlinjer för vad som gäller kring kärleksrelationer på arbetsplatsen. Bara elva procent av svenskarna jobbar på arbetsplatser med en policy kring kärlek på jobbet, och lika många uppger att det finns oskrivna regler att förhålla sig till. De resterande 78 procenten har ingen policy eller känner inte till om det finns någon policy kring kärlek på jobbet.

Ta del av mer statistik och pressmeddelande här