Ingenjör är svenska folkets drömjobb 2019

 

Drömarbetsplatsen 2019

För andra året i rad toppar ingenjör listan över svenskarnas drömjobb, visar Sveriges största arbetsmarknadsundersökning Manpower Work Life. Att nå sitt drömjobb blir allt viktigare, och självförtroendet när det gäller att landa drömjobbet ökar. Var fjärde svensk tror att de kommer nå sitt drömjobb.

– Kompetenskraven på den svenska arbetsmarknaden förändras snabbt och tekniska färdigheter efterfrågas allt mer. Ingenjörsutbildningen utvecklar båda tekniska kunskaper och mjuka förmågor, en eftertraktad kombination som bäddar för framtida karriärmöjligheter, säger Mikael Jansson, vd för ManpowerGroup.

Allt fler vill ha och tror att de kan få drömjobbet

Det blir allt viktigare för svenskarna att nå drömjobbet. Sedan 2016 har andelen som tycker och tycker att det är viktigt att nå drömjobbet ökat från 26 procent till 40 procent i år. Även självförtroendet när det gäller att nå drömjobbet har ökat under samma period, från 30 procent år 2016 till 41 procent i år.

– Alla vill jobba på ett drömjobb, men vad det innebär varierar från person till person. Börja med att identifiera vad som är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats. Utgå från dessa kriterier, både för att utvärdera ditt nuvarande jobb och när du ser dig om efter nya möjligheter, tipsar Mikael Jansson.

Faktablad om Drömjobbet 2019

Vill du veta allt om Drömjobbet 2019? Då ska du besöka vår landningssida!

Om Manpower Work Life

Manpower Work Life har i flera år hjälpt oss att vara experter på trenderna på arbetsmarknaden. Sedan 2007 har vi varje år ställt frågor till svenska folket om deras syn på arbete och karriär, och allt som hör till arbetslivet. Den senaste undersökningen genomfördes i maj 2018 och 1804 personer deltog.

Till exempel så vet vi tack vare Work Life att 30 procent av svenskarna kan tänka sig att byta hobby om det skulle gynna deras karriär, att majoriteten anser att mångfald på arbetsplatsen gynnar affärerna och att värderingar är viktiga när vi tittar på nya arbetsgivare.

Work Life är Sveriges största arbetslivspanel med 20 000 panelister. Den är representativ för Sveriges arbetsföra befolkning med avseende på ålder, kön och bostadsort.