Svenskarnas drömjobb 2017

 

Projektledare är svenskarnas Drömjobb 2017! Närmare 4 800 personer har deltagit i Manpower Work Lifes stora Drömjobbsundersökning som visar att projektledare, ingenjör och administratör är topp 3 när vi drömmer om jobb.

– Projektledare är ett spännande yrke som både handlar om att driva arbetet framåt och att inspirera människor. Arbetet har ett konkret mål, en start och ett avslut, vilket tilltalar många. Projektledning ställer ofta höga krav på kreativitet, kommunikationsförmåga och att kunna leda utan att nödvändigtvis vara chef, säger Lars Forseth, vd för ManpowerGroup Sverige.

Bara fem procent av svenskarna tycker att deras nuvarande jobb är deras drömjobb. Nästan hälften, 46 procent, tycker att det som främst lockar med drömjobbet är möjligheten till personlig utveckling och en tredjedel, 35 procent, ser drömjobbet som spännande.

– Vi vet från tidigare Work Life-undersökningar att viktiga faktorer för personlig utveckling är möjligheten att lära sig nytt och att ta ett större ansvar på jobbet. Som projektledare får man ofta ta sig an nya utmaningar och är den som planerar, leder och styr arbetet, säger Lars Forseth.

Ladda ned vårt fact sheet om Drömjobbet 2017.

Läs mer om svenska folkets drömjobb!


Tillbaka till Work Lifes startsida

Drömjobbet fact sheet