Drömjobbet 2021 – ekonomin viktigare i pandemitider

 

Svenskarnas syn på drömjobbet har förändrats på grund av covid-19, det visar vår senaste ManpowerGroup Work Life. Framförallt har anställningstrygghet och hög lön blivit viktigare. Men fortfarande är möjligheten till personlig utveckling den viktigaste faktorn för drömarbetsplatsen.

 

Administratör toppar listan över svenska folkets drömjobb 2021. Var tionde kvinna har administratör överst på topplistan. På plats två kommer ingenjör, som är männens främsta drömjobb, och på tredje plats kommer säljare. Socionom och kurator är de jobb som klättrar mest på listan över drömjobb.

Stor rörlighet på arbetsmarknaden 2021?

Sju av tio svenskar gick i början av året i tankar på att byta jobb. Det är möjligt att många sätter sina planer i verket under 2021, förutsatt att arbetsmarknaden tar fart igen och medarbetare upplever sig trygga nog att ta steget.

Hela listan och mer om årets drömjobb

ManpowerGroup Work Life är Sveriges största arbetslivspanel och i februari/mars frågade Demoskop på uppdrag av ManpowerGroup 2 858 anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande om vilket som är just deras drömjobb.